Det er ikke altid, jeg er træt om aftenen, når min kone er det, men samtidig synes jeg, det er hyggeligt, at vi kan ligge ved siden af hinanden i sengen. Jeg vil helst ikke forstyrre hende, så jeg er holdt op med at se fjernsyn og lege med min telefon. Det sidste fordi jeg swiper på livet løs, og nogle gange vækker det hende.

Bøger var heller ikke altid et hit

Det er ikke til at læse en bog i sengen, når der ligger en ved siden af dig, der gerne vil sove eller allerede er faldet i søvn. Det er både det, at jeg skal bladre, men mest det, at der skal være lys. Selvom en sengelampe kan drejes væk, så er den stadig tændt, og det kan i sig selv være irriterende.

Det lyder som om, min kone er det mest følsomme menneske i verden, men nej, det er ikke sådan, det hænger sammen. Det er nogle gange, det er irriterende, men ikke alle. Der er bare ingen af os, der ved lige hvornår. Derfor gok jeg over til lydbøger. Jeg købte et par behagelige hovedtelefoner af den slags, der går ind i ørerne, så jeg kan ligge lige som jeg har lyst til, med en arm om hende, og så hører jeg nogle kapitler, indtil det er min tur til at sove.

Der er så mange spændende bøger som lydbøger

I hvert fald hos politikenbooks, som jeg er rigtig glad for. Det er fantastik, at der er så mange, der bliver indspillet, og at dem, der gør det, er så dygtige til at læse dem højt. Behagelige stemmer og behageligt tempo er det, der kendetegner en lydbog. Og jeg nyder at ligge i mørket og blive underholdt med hæsblæsende action om aftenen. Det gælder om at huske, at også jeg skal op næste dag.