Som HR-medarbejder i en mindre informationsvirksomhed, har jeg netop oplevet rigtig stor succes med at implementere sundhed som en fast del af hverdagen på arbejdspladsen. Initiativet kom på baggrund af et ønske højere oppe fra om at styrke de ansattes indsats, og der var sat et forholdsvis beskedent budget til det. Derfor måtte vi være kreative og tænke simpelt, og det lykkedes helt ærligt rigtig godt. Vil du vide hvordan du motiverer dine ansatte igennem sundhed, så læs med her.

 

Firmaløb

For at motivere de ansatte igennem sundhed, besluttede vi os for at fokusere på to ting – kost og motion. Det er almen vist, at daglig motion og sund kost gør, at man har mere energi og overskud, og dermed kan man også levere en bedre arbejdsindsats. Med det beskedne budget der var sat af, kunne vi ikke sætte en halv time af hver dag til motion, men startede i stedet en løbeklub og tilmeldte kontoret til et firmaløb. Vi opfordrede de ansatte til at tilmelde sig, og det gjorde mange da også. Heldigvis var det ikke en engangsforestilling, og i dag eksisterer den lille løbeklub stadigvæk i bedste velgående.

 

Frugt

Ud over at mange af vores medarbejdere nu fik sig rørt et par ekstra gange om ugen, valgte vi også at give dem et sundt og lækkert supplement til madpakken igennem en frugtordning. Vi fandt en rigtig attraktiv prøveordning hos Frugtcompagniet, og det virkede til, at den daglige levering af forskellig, frisk frugt var uimodståelig for de ansatte. De tog i hvert fald rigtig godt imod den og tømte den stort set hver dag, hvilket gjorde, at vi blev nød til at opgradere til en større pakke forholdsvis hurtigt. Vi fandt frem til ordningen via en blog, hvor vi kunne læse om andres gode oplevelser med frugtlevering, og som klart udtrykte, at Frugtcompagniet er den bedste leverandør. Læs selv mere på http://dk-frugtordning.dk.

 

Resultatet

Kort fortalt blev resultatet af de to forholdsvis simple initiativer nogle mere friske og overskudsagtige medarbejdere. Løbeklubben bragte flere kollegaer lidt tættere på hinanden og firmaløbet, som de gennemførte, gav dem en bedre tilknytning til virksomheden. Den daglige frugtordning, som vi også er fortsat med, giver desuden de ansatte et energi boost hver dag, og flere har fortalt, at de generelt er blevet mere bevidst omkring deres kost. Derfor har det, alt i alt, været en stor succes og noget der klart kan anbefales til andre.